Monitorointi 24/7

Henkilötunnuksen ja sähköpostiosoitteiden monitorointi. Palvelu hälyttää välittömästi, jos se havaitsee, että tietosi ovat joutuneet vääriin käsiin.

Henkilökohtainen apu

Asiantuntijamme auttavat sinua omaehtoisen luottokiellon asettamisessa, virheellisten tietojen oikaisemisessa ja luottotietojen palauttamisessa. Kiistämme lisäksi laskut ja luotot, jotka on otettu identiteettivarkauden yhteydessä.

Vakuutuskorvaus

Identiteettivakuutus korvaa sinulle identiteettivarkauteen liittyvät taloudelliset menetykset ilman omavastuuta jopa 10 000 euroon asti vakuutuskautta (12 kk) kohden.

Vertaile sisältöjä ja hintoja

Perus Identiteettivakuutus

79 €/vuosi

Identiteetti- ja petosvakuutus

149 € /vuosi

Mitä hyötyä identiteettivakuutuksesta on?

Hyvä identiteettivakuutus paitsi ennakoi, myös korvaa taloudellisia vahinkoja ja auttaa, jos varkaus osuu kohdalle.

Vakuutuksen myötä sinulla on yksi asia vähemmän huolehdittavana, kun vakuutus monitoroi automaattisesti tietojasi mahdollisten väärinkäytösten varalta.

Markkinoilla on useita identiteettivarkauksiin liittyviä vakuutuksia, joita kannattaa vertailla. Kannattaa selvittää, mitä vakuutus todellisuudessa korvaa, sillä vakuutusten sisällöissä on suuriakin eroja.

Mikäli haluat kattavamman vakuutuksen, joka monitoroi laajemmin tietojasi, sekä korvaa myös petostilanteissa syntyneet taloudelliset menetykset, kannattaa tutustua mySafetyn Identiteetti- ja petosvakuutukseen.

Lue lisää

Asiakkaamme kertovat

Varastettu kirje paljasti tiedot identiteettivarkaille

Juhani Suomelan henkilötiedot päätyivät rikollisten käsiin epäilyn kirjevarkauden kautta ja pian hänen nimissään oli ehditty tehtailla verkkokauppaostoksia yli tuhannen euron edestä.

Marin nimissä haettiin lainaa

Mari Sarlin postiluukusta tipahti kirje, jossa kerrottiin lisätietoja hänelle myönnetystä lainasta. Soittokierros paljasti, että kyse ei ollut yksittäisestä tapauksesta.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Identiteettivakuutus on?

Identiteettivakuutuksemme ennaltaehkäisee identiteettivarkauksien riskejä. Vakuutukseen kuuluu henkilötunnuksen ja sähköpostiosoitteiden monitorointipalvelu sekä henkilökohtainen tuki aiheettomien laskujen ja luottojen kiistämiseen sekä luottokiellon asettamiseen.

Mitä identiteettivarkaus tarkoittaa?

Identiteettivarkaus tarkoittaa toisen ihmisen henkilötietojen, kuten nimen, osoitteen tai puhelinnumeron, oikeudetonta käyttöä. Pelkästään henkilötunnuksen joutuminen vääriin käsiin voi johtaa identiteettivarkauteen. Identiteettivarkaudesta voi koitua uhrille merkittävää haittaa, taloudellista vahinkoa, ahdistusta ja turvattomuuden tunnetta. Identiteettivarkauden seuraukset voivat olla pitkäkestoisia ja monimutkaisia. Selvitystyöhön voi tarvita myös asiantuntijan apua.

Miksi Identiteettivakuutuksen ottaminen kannattaa?

Identiteettivarkaudet ovat maailmanlaajuisesti nopeimmin kasvava rikollisuuden muoto. Viimeisimmän IRO Researchilla teettämämme tutkimuksen (kevät 2022) mukaan yhdeksän suomalaista kymmenestä on vastaanottanut huijausviestejä tai -soittoja. Joka kymmenes suomalainen on joutunut identiteettivarkausyrityksen kohteeksi, ja joka kolmannessa tapauksessa identiteettivarkaus onnistui. Identiteettivarkaus voi tapahtua milloin ja kenelle tahansa – taustoista tai omien tietojen tarkasta varjelusta huolimatta.

Rikollinen voi myös päästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihin, kuten puhelinnumeroon, osoitteeseen ja henkilötunnukseen, myös muualla kuin netissä, kuten lukitsemattomasta postilaatikosta tai kadotetun lompakon tai puhelimen kautta. Henkilökohtaisia tietoja sisältävät asiakirjat, kuten laskut ja tiliotteet, kannattaa aina hävittää tietoturvallisesti. Avoimet roska- ja paperinkeräysastiat ovat kultakaivos identiteettivarkaille.

Jos joudut identiteettivarkauden uhriksi, mySafetyn Identiteettivakuutus tarjoaa käytännön apua rahallisen korvauksen lisäksi.

Lue lisää identiteettivarkauksista täältä.

Kuinka paljon Identiteettivakuutus maksaa?

Identiteettivakuutus maksaa alk. 49 €/vuosi. 

Kuinka paljon voin saada korvauksia?

Identiteettivakuutus korvaa identiteettivarkauteen liittyvät taloudelliset menetykset ilman omavastuuta. Enimmäiskorvaus Identiteettivakuutuksessa on 10 000 euroa vakuutuskautta (12 kk) kohden.

Miten monitorointipalvelu käytännössä toimii?

Monitorointipalvelu valvoo tietojasi sekä julkisessa internet-verkossa että rikollisten suosimissa anonyymeissä, salaisissa vertaisverkoissa. Salaiset vertaisverkot tai ns. pimeät verkot ovat usein varastettujen identiteettitietojen kauppafoorumeita.

Monitorointipalvelu toimii automaattisesti skannaamalla antamiasi henkilötietoja ja sähköpostiosoitteita suurista tietomassoista automatisoitujen robottien ja palkattujen henkilöiden avulla. Hälytystasoja on kolme: matala, keskitasoinen ja korkea.

Jos havaitsemme, että henkilökohtaiset tietosi ovat vaarassa joutua vääriin käsiin, olemme sinuun välittömästi yhteydessä ja neuvomme, miten toimia. Asiakkaanamme voit myös itse kirjautua monitorointipalvelun hallintaportaaliin, josta näet suoraan, minkälaisia toimenpiteitä suosittelemme kunkin hälytyksen osalta.

Miten aktivoin käyttäjätunnuksen monitorointipalveluun?

Kun olet tilannut Identiteettivakuutuksen, saat ohjeet monitorointipalvelun käyttöönottoon sähköpostiisi. Seuraa viestissä olevia ohjeita ja luo palveluun salasana. Sähköpostisoitteesi ja luomasi salasana toimivat palvelun käyttäjätunnuksina. Palvelu monitoroi automaattisesti henkilötunnustasi. Lisäksi voit lisätä palveluun kaikki sähköpostiosoitteesi, joita haluat sen monitoroivan. Monitorointipalvelu toimii osoitteessa myalert.mysafety.fi

Mikäli et ole saanut monitorointipalvelun ohjeviestiä sähköpostiisi, tarkistathan roskapostikansion. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Mitä teen vahingon sattuessa?

Kun saat tiedon vahingosta, tee viipymättä rikosilmoitus poliisille ja vahinkoilmoitus mySafetylle. Rikosilmoitus tulee liittää meille tehtävään vahinkoilmoitukseen. Lisäksi vahinkoilmoitukseen tulee liittää kopiot kirjeenvaihdosta pankin, korttiyhtiön tai muun tahon kanssa koskien vahinkotapahtumaa sekä kopiot mahdollisista kuiteista ja laskuista, jotka ovat aiheutuneet vahinkotapahtumasta. 

Soita asiakaspalveluumme numeroon 09 4270 4000, niin autamme sinua identiteettivarkauden selvittämisessä. Selvitystyötä helpottavat kopio rikosilmoituksesta ja muut tarvittavat dokumentit. 

Mikä ero on yksilöllisellä ja perhe-versiolla?

Yksilöllinen vakuutus kattaa vain vakuutuksenottajan. Perhe-versiossa vakuutettuina ovat vakuutuksenottaja sekä muut hänen kanssaan samassa taloudessa vakinaisesti Suomessa asuvat henkilöt.

Huomioithan, että jotkut osat Monitorointipalvelusta koskevat aina vain vakuutuksenottajaa.