Status message

Asiakaspalvelumme on kiinni juhannusaaton pe 21.6.2024. Palvelemme teitä taas maanantaina 24.6.2024. Hyvää juhannusta!

Henkilökohtainen apu

Autamme sinua paikallisen suurlähetystön tai konsulaatin löytämisessä sekä katoamisilmoituksen tekemisessä.

Taloudellinen korvaus

Passivakuutus korvaa sinulle passin katoamiseen liittyvät taloudelliset menetykset 1500 euroon asti ilman omavastuuta.

Voimassa kaikkialla maailmassa

Voimassa ulkomaanlentomatkoilla kaikkialla maailmassa

Mitä vakuutus sisältää?

MySafetyn Passivakuutuksen avulla matkustat huolettomammin ja saat lisäturvaa matkallesi. Jos passisi katoaa, saat apua Mysafetyn asiakaspalvelusta. Neuvomme ja autamme sinua tilanteesi huomioiden. 

PASSIVAKUUTUS SISÄLTÄÄ KAIKEN TÄMÄN

  • Autamme sinua paikallisen suurlähetystön tai konsulaatin löytämisessä sekä katoamisilmoituksen tekemisessä.
  • Passin katoaminen voi pahimmillaan johtaa identiteettivarkauteen – neuvomme sinua, miten toimia.
  • Vakuutus korvaa uuden passin hankinnasta aiheutuvat kulut ja muut kohtuulliset lisäkustannukset.
  • Vakuutus kattaa taloudelliset menetykset, jos myöhästyt tai et pääse ollenkaan paluulennollesi varastetun tai kadonneen passin takia.
  • Vakuutus on voimassa ulkomaanmatkoilla kaikkialla maailmassa.
  • Enimmäiskorvaus on 1 500 euroa vakuutuskautta (12 kk) kohti.
  • Vakuutus kattaa vakuutetun kanssa samassa taloudessa vakituisesti asuvat henkilöt sekä vakuutetun mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapset.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Passivakuutus?

MySafetyn Passivakuutus on tarkoitettu kaikille ulkomaanmatkaajille lisäturvaksi. Vakuutus kattaa koko perheen passit ja korvaa kadonneen passin uusimisesta aiheutuneet kulut sekä kohtuulliset lisäkustannukset, jotka ovat seurausta passin katoamisesta. Passivakuutukseen kuuluu myös 24/7 henkilökohtainen apu ja neuvonta.

Miksi Passivakuutuksen ottaminen kannattaa?

Matkailun auetessa pitkittyneen koronapandemian jälkeen passi on tärkeä matkustusasiakirja, jota ilman ei pääse ulkomaanmatkalle. Passi on valitettavasti helppo hukata ja se on myös varkaille arvokas saalis, sillä passin avulla on mahdollisuus varastaa toisen henkilön identiteetti. Ilman passia matkustaja ei myöskään pääse paluulennolle. 

Mysafetyn Passivakuutus korvaa paitsi uuden passin hankinnasta aiheutuvat kulut, myös uuden lentolipun, mikäli vakuutuksenottaja ei ole päässyt alkuperäiselle lennolleen passin katoamisen takia. Lisäksi autamme selvittämään lähimmän suurlähetystön tai konsulaatin yhteystiedot, jotta uusi passi saadaan mahdollisimman pian kadonneen tilalle. Neuvomme myös, miten tulisi suojata henkilökohtaisia tietojaan, sillä kadonnut tai varastettu passi voi myös johtaa identiteettivarkauteen.

Kuinka paljon Passivakuutus maksaa?

Passivakuutuksen hinta on 29,90 euroa vuodessa.

Mitkä vahingot Passivakuutus kattaa?

Vakuutus on voimassa vain matkustettaessa lentäen ulkomaille ja kun passin katoaminen tapahtuu tehdyn ulkomaanmatkan aikana sattuneen äkillisen ja ennalta-arvaamattoman tapahtuman seurauksena. 

Passin katoamistapauksissa vakuutus korvaa jopa 1 500 euroon asti uuden passin hankinnasta aiheutuvat kulut, välttämättömät ja kohtuulliset lisäkustannukset, jotka aiheutuvat pyrkimyksestä ehtiä varatulle liittymä-, jatkoyhteys- tai kotimatkalle, jos lisäkustannukset aiheutuvat passin kadottamisesta, sekä välttämättömät ja kohtuulliset lisäkustannukset, jotka aiheutuvat korvaavan lipun hankinnasta, kun pääsy varatulle liittymä-, jatkoyhteys- tai kotimatkalle ei onnistu passin kadottamisen vuoksi.

Mitä teen vahingon sattuessa?

Mikäli passisi katoaa matkalla ollessasi, soita maksuttomaan Hätäpäivystys 24/7 -palveluumme numeroon +358 800 159 159, niin autamme sinua paikallisen suurlähetystön tai konsulaatin löytämisessä sekä katoamisilmoituksen tekemisessä. Lisäksi neuvomme sinua miten toimia mahdollisen identiteettivarkauden varalta. Asiakasneuvojamme palvelevat vuorokauden ympäri ja sulkevat tarvittaessa myös maksukorttisi ja matkapuhelinliittymäsi, mikäli lompakkosi ja puhelimesi katosivat passin mukana.

Tee tämän jälkeen vahinkoilmoitus mySafetylle vahinkoilmoituslomakkeella. Paperisen vahinkoilmoituslomakkeen voi tilata myös asiakaspalvelustamme numerosta 09 4270 4000 tai sen voi ladata tulostettavaksi tästä. Muista liittää vahinkoilmoituksen mukaan uuden passin ostokuitti tai muita tositteita lisäkustannuksista, jotka ovat seurausta passia katoamisesta. 

Jos sinulla herää kysymyksiä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiakasneuvojamme auttavat sinua mielellään arkisin klo 10–16 puhelimitse numerossa 09 4270 4000 tai sähköpostitse osoitteessa info@mysafety.fi. 

Passivakuutuksemme on leppoisan lomailijan luotettava laitapakki

Asiakkaamme matkusti Etelä-Euroopassa ja säilytti passiaan aina hotellin kassakaapissa. Viimeisenä iltana ennen ravintolaillallista asiakas kävi kirjautumassa huoneesta ulos napaten passin mukaan henkilöllisyystodistukseksi. Jossain hotellihuoneen ja ravintolan välissä passi kuitenkin karkasi omille teilleen passin tarkasta varjelusta huolimatta eikä monen käsiparin etsinnöiden jälkeen sitä enää löytynyt. Asiakkaamme myöhästyi lennoltaan, sillä nopeasta toiminnasta huolimatta hän ei kerinnyt saada uutta passia paikallisesta konsulaatista. 

Onneksi asiakkaalla oli mySafetyn passivakuutus

Autoimme alkuun asiakasta tekemään passista katoamisilmoituksen ja ohjaamalla hänet oikeaan konsulaattiin hankkimaan väliaikaista pikapassia. Lisäksi mySafety korvasi asiakkaalle uuden lennon Suomeen edellisen mentyä sivu suun passin puuttumisen vuoksi. Kun asiakaamme pääsi Suomeen ja ryhtyi hankkimaan uutta passia, mySafety korvasi myös tästä aiheutuneet kulut. Lisäksi asiakas sai konsultaatiota siitä, miten toimia, jos on aiheellista pelätä, että passin katoamisen lisäksi identiteetti on varastettu. 645€ sijasta asiakas maksoi 0€ ja sai lisäksi asiantuntevaa apua.