Henkilökohtainen tuki

MySafetyn asiantuntijat hoitavat tapaustasi. Koordinoimme työtä yhteistyökumppaneidemme kanssa ja varmistamme, että saat kaiken tarvitsemasi avun.

Keskusteluapu

Vakuutettu ja vakuutetun lapsi voi saada apua ja tukea psykologilta tai psykoterapeutilta. Kaikki terapeutit ovat koulutettuja psykologeja, ja keskustelut käydään täysin anonyymisti eikä niitä tallenneta.

Tilanneselvitys

Teemme tilanneselvityksen, jossa kartoitamme, kuinka laajalle verkossa tapahtunut kiusaaminen tai häirintä on levinnyt. Keräämme myös todisteita, joita saatat tarvita jatkossa.

Loukkaavan sisällön poistaminen

Autamme loukkaavan sisällön poistamisessa ottamalla tarvittaessa yhteyttä yrityksiin, jotka omistavat loukkaavaa sisältöä sisältävät palvelimet, jotta hallinta kaapatuille tileille ja profiileille voitaisiin palauttaa.

Oikeusturva

MySafetyn Nettivihavakuutus kattaa mahdolliset oikeudenkäyntikulut 100 000 euroon asti, mikä tarvittaessa mahdollistaa asian viemisen aina oikeuteen.

Nettivihavakuutus auttaa, kun

  • joudut netissä tapahtuvien solvausten uhriksi
  • kohtaat netissä panettelua tai laittomia uhkauksia
  • sinusta levitetään loukkaavia kuvia tai videoita netissä
  • nimissäsi perustetaan valeprofiili tai henkilökohtaisia tietojasi hyödynnetään laittomasti netissä
  • joudut netissä tapahtuvan ahdistelun tai seksuaalisen häirinnän uhriksi
Kampanja

Nettivihavakuutus yläkouluikälisille 0 €/kk

Osana taisteluamme nettikiusaamista vastaan annamme yläkouluikäisille Suomen kattavimman Nettivihavakuutuksen veloituksetta, sillä yläkoulun aloittava nuori on haavoittuvassa iässä samalla, kun nettikiusaaminen voi kärjistyä. Yläkouluikäisen maksuton Nettivihavakuutus kattaa myös muut samassa taloudessa asuvat alaikäiset lapset. 

Tarjous on voimassa toistaiseksi.

Lunasta maksuton Nettivihavakuutus

Nettikiusaaminen on lisääntynyt hälyttävästi 10-17 -vuotiaiden ikäryhmässä

Tutkimuksemme mukaan useampi kuin joka neljäs suomalainen on kokenut nettivihaa tai -kiusaamista somessa tai verkon keskustelupalstoilla. Nettikiusaaminen on lisääntynyt hälyttävästi etenkin 10–17-vuotiaiden ikäryhmässä. Nettikiusaaminen voi haavoittaa ja aiheuttaa pysyviä traumoja yhtä lailla kuin kasvokkain tapahtuva kiusaaminenkin. Se lisää yksinäisyyden tunnetta sekä aiheuttaa häpeää ja johtaa jopa masennusoireisiin.

Lue lisää

Lahjoitamme jokaisesta aktivoidusta Nettivihavakuutuksesta yhden euron Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin- ja nettipalvelun tukemiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Nettivihavakuutus on?

Mysafetyn Nettivihavakuutus on markkinoiden kattavin* vakuutuspalvelu yleistyneen ja raaistuneen nettikiusaamisen varalle.  Vakuutuspalvelu sisältää sekä käytännön tuen ja turvan mukaan lukien psykologipalvelut että perinteisen vakuutusosion.

*Nettivihavakuutuksen lanseerausajankohdan 4.8.2021 tilanteen mukaan Mysafetyn omien vertailujen ja selvitysten pohjalta.

Miksi Nettivihavakuutuksen ottaminen kannattaa?

Viime vuosien aikana nettikiusaaminen on yleistynyt ja raaistunut, ja tutkimuksen mukaan useampi kuin joka neljäs suomalainen on kokenut nettivihaa tai -kiusaamista somessa tai verkon keskustelupalstoilla. Nettikiusaaminen on lisääntynyt hälyttävästi etenkin 10–17-vuotiaiden ikäryhmässä. Heistä 46 prosenttia on joutunut kiusatuksi netissä. Nettivihavakuutus tuo tukea ja turvaa heille, jotka ovat alttiita nettikiusaamisen eri muodoille.

Mitä nettikiusaaminen ja nettiviha ovat?

Nettikiusaaminen tarkoittaa tarkoituksellista ja toistuvaa pahan mielen aiheuttamista, kuten pilkkaamista, nöyryyttämistä ja uhkailua netin kautta. Nettikiusaamista on myös se, jos toiselle aiheuttaa mielipahaa verkossa tahattomasti. Nettiviha on nettikiusaamista vakavampi ja laajempi käsite, ja se voi tarkoittaa myös toisiin ihmisiin kohdistuvaa valheellista puhetta, herjaamista, vihamielisyyttä tai väkivallan kannattamista.

On hyvä huomioida, että nettikiusaaminen ja -viha voivat täyttää rikoksen tunnusmerkit.

Kuinka paljon Nettivihavakuutus maksaa?

Nettivihavakuutuksen hinta on 5,90 euroa kuukaudessa. Yläkouluikäisille annamme Nettivihavakuutuksen veloituksetta, sillä yläkoulun aloittava nuori on haavoittuvassa iässä samalla, kun nettikiusaaminen voi kärjistyä. Yläkouluikäisen maksuton Nettivihavakuutus kattaa myös muut samassa taloudessa asuvat alaikäiset lapset. Lunasta tästä maksuton Nettivihavakuutus yläkouluikäiselle.

Mitä Nettivihavakuutus sisältää?

Mysafetyn Nettivihavakuutus sisältää henkilökohtaisen tuen ja käytännön avun. Mikäli nettikiusaaminen täyttää rikoksen tunnusmerkit, auttavat yrityksen kokeneet asiantuntijat rikosilmoituksen tekemisessä. Tämän jälkeen asiantuntijat tekevät tilanneselvityksen ja pyrkivät poistamaan vihakirjoitukset verkosta niin laajasti kuin mahdollista. Vakuutus sisältää myös psykologin keskusteluapua, johon asianomainen ohjataan tarpeen mukaan.

Mitä teen vahingon sattuessa?

Mikäli koet nettikiusaamista tai nettivihaa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Tavoitat asiakasneuvojamme arkisin klo 10-16 puhelimitse numerossa 09 4270 4000 tai sähköpostitse osoitteessa info@mysafety.fi.