Me kehitimme ID-turvan jo vuonna 2008.

Vuonna 2023 tavallinen identiteettivakuutus ei yksinään riitä.

Siksi kehitimme Suomen ensimmäisen vakuutuksen petoksia vastaan.

Korvaamme myös petosrikokset

Lanseerasimme ID-turvan vuonna 2008. Vuonna 2022 toimme markkinoille Suomen ensimmäisen Identiteetti- ja petosvakuutuksen.

Tutkittua tietoa petoksista

9/10 tyytyväisiä asiakkaita

92 % asiakkaistamme ovat tyytyväisiä hankkimaansa vakuutukseen.

Asiakkaamme kertovat

Johtava toimija Pohjoismaissa

Mysafety on toiminut Suomessa vuodesta 2008. Tarjoamme markkinoiden kattavimmat vakuutuspalvelut nettirikosten ennaltaehkäisyyn ja seurausten minimoimiseen.

Vertaile sisältöjä ja hintoja

mySafety Oy:n Identiteetti- ja petosvakuutus

Muita markkinoilla olevia identiteettivakuutukseen rinnastettavia tuotteita *

Kotivakuutuksiin kuuluvia identiteettivakuutukseen rinnastettavia tuotteita **

Vertailussa mukana

MySafety Oy:n Identiteetti- ja petosvakuutuksen lisäksi vertailussa on mukana 

*  yhdeksän palveluntuottajaa, joilla on identiteettivakuutus tai siihen rinnastettava tuote markkinoilla 9/2022

** kolme kotivakuutusta, jotka tarjoavat vakuutuksensa lisänä identiteettivakuutus -palveluja 9/2022

Osta Identiteetti- ja petosvakuutus nyt

Kattaa identiteettivarkaudet & petokset

Tarjoamme sinulle vakuutuksen ja kaiken tarvitsemasi avun olipa kyseessä pankkitietojen menetys, tietojenkalastelu, identiteettivarkaus, luvaton kortti- tai tiliveloitus.

Monitorointi 24/7

Henkilötunnuksen, sähköpostiosoitteiden sekä maksukorttitietojen monitorointi. Palvelu hälyttää välittömästi, jos se havaitsee, että tietosi ovat joutuneet vääriin käsiin.

Henkilökohtainen apu ja taloudellinen korvaus

Korvaamme sinulle identiteettivarkauteen ja petoksiin liittyvät taloudelliset menetykset ilman omavastuuta. Asiantuntijamme auttavat sinua omaehtoisen luottokiellon asettamisessa, virheellisten tietojen oikaisemisessa ja luottotietojen palauttamisessa.

Suojaa itsesi Suomen kattavimmalla Identiteetti- ja petosvakuutuksella

Yli puolet suomalaisista on saanut kalasteluviestejä tai huijaussoittoja

 • Vahvat salasanat ja varovaisuus eivät aina riitä suojaamaan. Tietovuodot ja huijaukset tapahtuvat ilman, että teet mitään väärin.
 • Mysafetyn Identiteetti- ja petosvakuutus kattaa myös pankkitietojen kaappaukset. Tavallinen identiteettivakuutus tai kotivakuutus eivät tätä aina sisällä.
 • Lisäksi monitoroimme henkilö- ja korttitietojasi, myös pimeässä verkossa (Dark web).
Osta tästä

Korvattavat vahingot ja enimmäiskorvaukset

Identiteetti- ja petosvakuutus kattaa yhdeltä vakuutuskaudelta seuraavasti:

 • Identiteettivarkauden taloudelliset vahingot: 20 000 euroon asti
 • Petoksesta aiheutuneet taloudelliset vahingot: 5 000 euroon asti
 • Oikeusturvavakuutus: 50 000 euroon asti
 • Lisäturva törkeälle huolimattomuudelle: 10 000 euroon asti
 • Omavastuuosuuden poistaminen: 1 200 euroon asti
 • Omaehtoinen luottokielto: 500 euroon asti
 • Oikeudellinen neuvonta: 15 tuntia
 • Henkilökohtainen neuvonta: rajoittamaton määrä
 • Vakuutus on voimassa ilman omavastuuta!

Paljon enemmän kuin pelkkä identiteettivakuutus

Nykypäivän huijarit keksivät jatkuvasti uusia ja luovia tapoja tehdä identiteettivarkauksia ja käyttää uhrejaan hyväkseen. Mielestämme kenenkään ei pitäisi joutua kärsimään petoksesta ja saada jälkikäteen tietää, ettei vakuutus kata vahinkoa. Identiteettivakuutus oli pitkään riittävä suoja, mutta petosten ja identiteettivarkauksien monimutkaistuessa tarvitaan entistä kattavampi vakuutus. Mysafetyn Identiteetti- ja petosvakuutuksen avulla sinun ei tarvitse huolehtia siitä, millaiselle petokselle altistut, ja autamme ja tuemme tapahtumasta riippumatta – verrattuna tavalliseen identiteettivakuutukseen, joka kattaa vain identiteettivarkaukset.

Identiteetti- ja petosvakuutus sisältää 24/7 monitoroinnin, joka monitoroi vakuutuksenottajan henkilötunnusta, maksukorttitietoja sekä rajatonta määrää sähköpostiosoitteita maailmanlaajuisesti sekä julkisessa että pimeässä verkossa. Vakuutus sisältää korvauksen identiteettivarkauteen liittyvistä taloudellisista menetyksistä 20 000 euroon asti ja petoksiin liittyvistä taloudellisista menetyksistä 5 000 euroon asti vakuutuskautta (12 kk) kohden ilman omavastuuta – olipa kyseessä pankkitietojen menetys, tietojenkalastelu, identiteettivarkaus, luvaton kortti- tai tiliveloitus.

Asiantuntija-apua identiteettivarkauksien varalle

 • Henkilötunnuksen, maksukorttitietojen sekä sähköpostiosoitteiden monitorointi 24/7 maailmanlaajuisesti.
 • Palvelut hälyttävät, jos tietojasi ollaan vaarassa käyttää.
 • Asiantuntijoidemme apu omaehtoisen luottokiellon asettamisessa, virheellisten tietojen oikaisemisessa ja luottotietojen palauttamisessa.
 • Apua ja korvausta, jos joudut identiteettivarkauden uhriksi.
 • Korvaamme taloudellisia menetyksiä, jos pankki tai kortinmyöntäjä on evännyt korvaukset törkeän huolimattomuuden takia. Edellytys korvauksen maksamiseen on, että Mysafety oman arvionnin mukaan törkeää huolimattomuutta ei ole tapahtunut.
 • Apua luvattomien ostojen, luottojen ja laskujen riitauttamiseen.
 • Vakuutus kattaa vakuutuksenottajan lisäksi muut hänen kanssaan vakinaisesti Suomessa samassa taloudessa asuvat henkilöt.
 • Ei omavastuuta.

Miten Identiteetti- ja petosvakuutuksemme toimii

Identiteetti- ja petosvakuutus on tukenasi, kun identiteettisi varastetaan, sekä silloin, kun joku tekee petoksen huijaamalla sinua puhelimitse, tekstiviestillä tai netissä ja tekee luvattomia veloituksia maksukorteiltasi tai tileiltäsi. Kokemuksemme mukaan petoksen uhrit jäävät usein pulaan, sillä muut toimijat pystyvät harvoin auttamaan vahinkojen korjaamisessa. Mysafety tarjoaa Suomen kattavimman suojan petoksia vastaan.

Ota meihin yhteyttä, jos haluat vertailla tuotteita ja saada lisätietoa identiteettivarkauksista ja petoksista.

Monitorointi vähentää huijauksen riskiä

Vähentääksemme identiteettivarkauden kohteeksi joutumisen riskiä, Identiteetti- ja petosvakuutuksemme monitoroi henkilötunnustasi, maksukorttitietojasi sekä sähköpostiosoitteitasi 24/7 maailmanlaajuisesti. Jos tietosi löytyvät epäilyttäviltä sivustoilta tai olet vaarassa joutua petoksen kohteeksi, palvelu hälyttää automaattisesti. Monitoroimme henkilökohtaisia tietojasi sekä julkisessa että pimeässä verkossa. Näin pystymme reagoimaan nopeasti, jos tietosi ovat joutuneet vääriin käsiin.

Asiakkaamme kertovat

Huijarit käyttivät hyväkseen Kiiran hyväntahtoisuutta

Kiira Nieminen ystävystyi sosiaalisessa mediassa naisen kanssa, jonka kanssa hän luuli jakavansa yhteisen kiinnostuksen kohteen – hylättyjen eläinten auttamisen. Pian ystävyys alkoi kuitenkin aiheuttaa huolia, ja ennen kuin Kiira huomasikaan, oli hän antanut henkilökohtaisia tietojansa huijarin haltuun.

Identiteettivaras sumutti ihastunutta Ismoa

Ismo Hyvärinen turvautui mySafetyn Identiteettivakuutukseen, kun hänen postiluukustaan alkoi tipahdella perättömiä laskuja pikavippiyrityksiltä sekä luotolla ostetuista tavaroista.

Tekstiviestihuijaus tuotti yllättäviä laskuja

Aatu sai tekstiviestin, ja lähettäjän kentässä oli tutun yrityksen nimi, minkä johdosta hän ei osannut epäillä viestin luotettavuutta. Todellisuudessa tekstiviesti oli rikollista alkuperää, ja Aatun vastauksen kautta rikolliset saivat haltuunsa arvokkaita henkilötietoja, joiden avulla he tehtailivat tilauksia, ja laskut tulivat Aatulle. Identiteetti- ja petosvakuutus auttoi laskujen riitauttamisessa ja korvasi jutusta aiheutuneita rahallisia menetyksiä

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Identiteetti- ja petosvakuutus on?

Identiteetti- ja petosvakuutus on markkinoiden kattavin vakuutus identiteettivarkauksien ja petosten ennaltaehkäisyyn ja seurausten minimoimiseen. Vakuutukseen kuuluu henkilötunnuksen, maksukorttitietojen ja sähköpostiosoitteiden monitorointipalvelu sekä henkilökohtainen tuki omaehtoisen luottokiellon asettamiseen ja aiheettomien laskujen ja luottojen kiistämiseen.

Vakuutus sisältää vahingonkorvauksen identiteettivarkauteen liittyvistä taloudellisista menetyksistä 20 000 euroon asti ja petoksiin liittyvistä taloudellisista menetyksistä 5 000 euroon asti vakuutuskautta (12 kk) kohden ilman omavastuuta.

Lisäksi Identiteetti- ja petosvakuutus sisältää törkeän huolimattomuuden lisäturvan ja oikeusturvan, jota voi käyttää vakuutustapahtumiin liittyvissä riita-asioissa Suomessa. Korvaamme taloudellisia vahinkoja, jos pankki tai kortinmyöntäjä on evännyt korvaukset törkeän huolimattomuuden takia. Edellytyksenä kuitenkin on, että Mysafety arvioi, ettet ole menetellyt törkeän huolimattomasti. Enimmäiskorvaus on 10 000 euroa vakuutuskautta (12 kk) kohden. Oikeusturvasta korvaamme välttämättömiä ja kohtuullisia asianajokuluja riita-asiassa sekä vastapuolen oikeudenkäyntikuluja, jos tuomioistuin määrää ne korvaamaan. Oikeusturvan enimmäiskorvausmäärä on 50 000 euroa vakuutuskautta kohti. Vakuutukseen kuuluu myös 15 tuntia oikeudellista neuvontaa.

Mitä identiteettivarkaus tarkoittaa?

Identiteettivarkaus tarkoittaa toisen ihmisen henkilötietojen, kuten nimen, osoitteen tai puhelinnumeron, oikeudetonta käyttöä. Pelkästään henkilötunnuksen joutuminen vääriin käsiin voi johtaa identiteettivarkauteen. Identiteettivarkaudesta voi koitua uhrille merkittävää haittaa, taloudellista vahinkoa, ahdistusta ja turvattomuuden tunnetta. Identiteettivarkauden seuraukset voivat olla pitkäkestoisia ja selvittämistyöhön voi kulua paljon aikaa. Selvitystyöhön voi tarvita myös asiantuntijan apua. Lue lisää identiteettivarkauksista.

Mitä petos tarkoittaa?

Petoksessa tekijä antaa uhrille yleensä virheellistä, puutteellista tai harhaanjohtavaa tietoa, ja tekijän tavoitteena on yhä useammin päästä käsiksi uhrin henkilötietoihin. Henkilötietojen avulla rikollinen voi aiheuttaa taloudellista haittaa ja ahdistusta uhrille. Erityyppisiä petoksia ja identiteettivarkauksia on vaikea erottaa toisistaan, sillä ne liittyvät tiiviisti toisiinsa. Vaikka laki määrittelee suhteellisen selkeästi identiteettivarkauden ja petoksen raamit, on todellisuus usein monimutkaisempi.

Mitä törkeän huolimattomuuden lisäturva tarkoittaa?

Korvaamme taloudellisia vahinkoja, jos pankki tai kortinmyöntäjä on evännyt korvaukset vedoten vakuutuksenottajan törkeään huolimattomuuteen. Tämä edellyttää sitä, että Mysafetyn arvion mukaan vakuutuksenottaja ei ole menetellyt törkeän huolimattomasti.

Miksi Identiteetti- ja petosvakuutuksen ottaminen kannattaa?

Identiteettivarkaudet ovat maailmanlaajuisesti nopeimmin kasvava rikollisuuden muoto. Viimeisimmän IRO Researchilla teettämämme tutkimuksen (kevät 2022) mukaan yhdeksän suomalaista kymmenestä on vastaanottanut huijausviestejä tai -soittoja. Joka kymmenes suomalainen on joutunut identiteettivarkausyrityksen kohteeksi, ja joka kolmannessa tapauksessa identiteettivarkaus onnistui. Identiteettivarkaus voi tapahtua milloin ja kenelle tahansa – taustoista tai omien tietojen tarkasta varjelusta huolimatta.

Rikollinen voi myös päästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihin, kuten puhelinnumeroon, osoitteeseen ja henkilötunnukseen, myös muualla kuin netissä, kuten lukitsemattomasta postilaatikosta tai kadotetun lompakon tai puhelimen kautta. Henkilökohtaisia tietoja sisältävät asiakirjat, kuten laskut ja tiliotteet, kannattaa aina hävittää tietoturvallisesti. Avoimet roska- ja paperinkeräysastiat ovat oivallinen kultakaivos identiteettivarkaille.

Jos joudut identiteettivarkauden uhriksi, tarjoaa Mysafetyn Identiteetti- ja petosvakuutus käytännön apua rahallisen korvauksen lisäksi. 

Lue lisää identiteettivarkauksista täältä.

Tarvitsenko lisävakuutusta, jos minulla on jo identiteettivakuutus osana kotivakuutustani?

Useimmat kotivakuutukset sisältävät nykyään jonkinlaisen suojan identiteettivarkauksia vastaan, ja saatat ajatella, että sinulla on jo riittävä suoja. Monissa tapauksissa kotivakuutus korvaa vain identiteettivarkaudesta aiheutuneet vahingot. Esimerkiksi henkilökohtaisten tietojen monitorointi ja asiantuntijoiden henkilökohtainen apu eivät useinkaan sisälly vakuutukseen. Saamasi apu voi myös toisinaan olla rajallista ja vaihtelee suuresti identiteettivakuutuksesta toiseen. Tarkista kotivakuutuksesi ehdot ja vertaa niitä Identiteetti- ja petosvakuutukseen.

Mysafetyn Identiteetti- ja petosvakuutuksen kanssa sinun ei tarvitse koskaan maksaa omavastuuta, kun taas tavallisen kotivakuutuksen oikeusturvan omavastuu voi olla 20–25 prosenttia oikeudellisen neuvonnan kustannuksista.

Huomaa myös, että muut identiteettivakuutukset kattavat usein vain identiteettivarkauden, joka on hyvin rajallinen petosten osa-alue.

Muut identiteettivakuutukset eivät auta sinua, jos olet joutunut sellaisten petosten kohteeksi, jotka ovat yleisiä vuonna 2023, kuten esimerkiksi pankkitietojen kaappaus, Phishing, luvaton kortti- tai tiliveloitus. Muut identiteettivakuutukset auttavat sinua vain, jos identiteettisi varastetaan, eli jos joku käyttää henkilötietojasi ostoihin tai toimiakseen sinun nimissäsi.

Kuinka paljon Identiteetti- ja petosvakuutus maksaa?

Identiteetti- ja petosvakuutus, johon kuuluvat kaikki samassa taloudessa asuvat henkilöt, maksaa 199 €/vuosi.

Yksilöllinen Identiteetti-ja petosvakuutus, joka kattaa vakuutuksenottajan, maksaa 149 €/vuosi. 

Kuinka paljon voin saada korvauksia?

Identiteetti- ja petosvakuutus korvaa identiteettivarkauteen liittyvistä taloudellisista menetyksistä 20 000 euroon asti ja petoksiin liittyvistä taloudellisista menetyksistä 5 000 euroon asti vakuutuskautta (12 kk) kohden ilman omavastuuta. Huolimattomuuden lisäturvan enimmäiskorvaus on 10 000 euroa ja oikeusturvan enimmäiskorvausmäärä on 50 000 euroa vakuutuskautta kohti.

Miten monitorointipalvelu käytännössä toimii?

Monitorointipalvelu valvoo tietojasi sekä julkisessa internet-verkossa että rikollisten suosimissa anonyymeissä, salaisissa vertaisverkoissa. Salaiset vertaisverkot tai ns. pimeät verkot ovat usein varastettujen identiteettitietojen kauppafoorumeita.

Palvelu toimii automaattisesti skannaamalla antamiasi henkilötietoja, sähköpostiosoitteita ja maksukorttitietoja suurista tietomassoista automatisoitujen robottien ja palkattujen henkilöiden avulla. Hälytystasoja on kolme: matala, keskitasoinen ja korkea.

Jos havaitsemme, että tietosi ovat vaarassa joutua vääriin käsiin, olemme sinuun välittömästi yhteydessä ja neuvomme, miten toimia. Asiakkaanamme voit myös itse kirjautua monitorointipalvelun hallintaportaaliin, josta näet suoraan, minkälaisia toimenpiteitä suosittelemme kunkin hälytyksen osalta.

Miten aktivoin käyttäjätunnuksen monitorointipalveluun?

Kun olet ostanut Identiteetti- ja petosvakuutuksen, saat ohjeet monitorointipalvelun käyttöönottoon sähköpostiisi. Seuraa viestissä olevia ohjeita ja luo palveluun salasana. Sähköpostisoitteesi ja luomasi salasana toimivat palvelun käyttäjätunnuksina.  Palvelu monitoroi automaattisesti henkilötunnustasi. Lisäksi voit lisätä palveluun kaikki sähköpostiosoitteesi, joita haluat sen monitoroivan. Monitorointipalvelu toimii osoitteessa myalert.mysafety.fi

Mikäli et ole saanut monitorointipalvelun ohjeviestiä sähköpostiisi, tarkistathan roskapostikansion. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Mitä teen vahingon sattuessa?

Kun saat tiedon vahingosta, tee viipymättä rikosilmoitus poliisille ja vahinkoilmoitus Mysafetylle. Rikosilmoitus tulee liittää meille tehtävään vahinkoilmoitukseen. Lisäksi vahinkoilmoitukseen tulee liittää kopiot kirjeenvaihdosta pankin, korttiyhtiön tai muun tahon kanssa koskien vahinkotapahtumaa sekä kopiot mahdollisista kuiteista ja laskuista, jotka ovat aiheutuneet vahinkotapahtumasta. 

Soita asiakaspalveluumme numeroon 09 4270 4000, niin autamme sinua identiteettivarkauden selvittämisessä. Selvitystyötä helpottavat kopio rikosilmoituksesta ja muut tarvittavat dokumentit. 

Mikä ero on yksilöllisellä ja perhe-versiolla?

Yksilöllinen vakuutus kattaa vain vakuutuksenottajan. Perhe-versiossa vakuutettuina ovat vakuutuksenottaja sekä muut hänen kanssaan samassa taloudessa vakinaisesti Suomessa asuvat henkilöt.

Huomioithan, että jotkut osat Monitorointipalvelusta koskevat aina vain vakuutuksenottajaa.