MONITOROINTI 24/7

Henkilötunnuksen, sähköpostiosoitteiden, maksukorttitietojen sekä luottotietokyselyjen monitorointi. Palvelu hälyttää välittömästi, jos se havaitsee, että tietosi ovat joutuneet vääriin käsiin tai tiedoillasi on tehty luottokysely.

HENKILÖKOHTAINEN APU

Asiantuntijamme auttavat sinua omaehtoisen luottokiellon asettamisessa, virheellisten tietojen oikaisemisessa ja luottotietojen palauttamisessa. Kiistämme lisäksi laskut ja luotot, jotka on otettu identiteettivarkauden tai petoksen yhteydessä.

VAKUUTUSKORVAUS

Identiteetti- ja petosvakuutus korvaa sinulle identiteettivarkauteen ja petoksiin liittyvät taloudelliset menetykset ilman omavastuuta jopa 20 000 euroon asti vakuutuskautta (12 kk) kohden.

Korvattavat vahingot ja enimmäiskorvaukset

Identiteetti- ja petosvakuutus kattaa kaikki samassa taloudessa asuvat henkilöt yhdeltä vakuutuskaudelta seuraavasti:

  • Identiteettivarkauden taloudelliset vahingot: 20 000 euroon asti
  • Petoksesta aiheutuneet taloudelliset vahingot: 5 000 euroon asti
  • Oikeusturvavakuutus: 50 000 euroon asti
  • Lisäturva törkeälle huolimattomuudelle: 10 000 euroon asti
  • Omavastuuosuuden poistaminen: 1 200 euroon asti
  • Omaehtoinen luottokielto: 500 euroon asti
  • Oikeudellinen neuvonta: 15 tuntia
  • Henkilökohtainen neuvonta: rajoittamaton määrä
  • Vakuutus on voimassa ilman omavastuuta!
KORVAUS NYT MYÖS PETOKSISTA

Mitä hyötyä Identiteetti- ja petosvakuutuksesta on?

Netissä tapahtuvat rikokset ja petokset yleistyvät ja monimuotoistuvat. Hyvä identiteettivakuutus paitsi ennakoi, myös korvaa taloudellisia vahinkoja ja auttaa, jos identiteettivarkaus tai petosrikos osuu kohdalle.

Oma huolellisuus ei aina riitä suojaamaan identiteettivarkauksilta ja petoksilta, minkä johdosta on mahdollista ostaa vakuutus, joka suojaa taloudellisilta menetyksiltä. MySafetyn vakuutuspalvelu tarjoaa taloudellisen suojan lisäksi ennaltaehkäisevän monitorointipalvelun sekä käytännön avun ongelman ratkaisemiseen. MySafetyn Identiteetti- ja petosvakuutus on markkinoiden ainoa vakuutus, joka kattaa sekä identiteettivarkaudesta että petoksesta aiheutuneita taloudellisia vahinkoja.

Lue lisää

Vertaile identiteettiä vakuuttavien tuotteiden sisältöjä ja hintoja

mySafety Oy:n Identiteetti- ja petosvakuutus

Muita markkinoilla olevia identiteettivakuutukseen rinnastettavia tuotteita *

Kotivakuutuksiin kuuluvia identiteettivakuutukseen rinnastettavia tuotteita **

Vertailussa mukana

MySafety Oy:n Identiteetti- ja petosvakuutuksen lisäksi vertailussa on mukana 

*  yhdeksän palveluntuottajaa, joilla on identiteettivakuutus tai siihen rinnastettava tuote markkinoilla 9/2022

** kolme kotivakuutusta, jotka tarjoavat vakuutuksensa lisänä identiteettivakuutus -palveluja 9/2022

Osta Identiteetti- ja petosvakuutus nyt

ASIAKKAAMME KERTOVAT

Huijarit käyttivät hyväkseen Kiiran hyväntahtoisuutta

Kiira Nieminen ystävystyi sosiaalisessa mediassa naisen kanssa, jonka kanssa hän luuli jakavansa yhteisen kiinnostuksen kohteen – hylättyjen eläinten auttamisen. Pian ystävyys alkoi kuitenkin aiheuttaa huolia, ja ennen kuin Kiira huomasikaan, oli hän antanut henkilökohtaisia tietojansa huijarin haltuun.

Identiteettivaras sumutti ihastunutta Ismoa

Ismo Hyvärinen turvautui mySafetyn Identiteettivakuutukseen, kun hänen postiluukustaan alkoi tipahdella perättömiä laskuja pikavippiyrityksiltä sekä luotolla ostetuista tavaroista.

Tekstiviestihuijaus tuotti yllättäviä laskuja

Aatu sai tekstiviestin, ja lähettäjän kentässä oli tutun yrityksen nimi, minkä johdosta hän ei osannut epäillä viestin luotettavuutta. Todellisuudessa tekstiviesti oli rikollista alkuperää, ja Aatun vastauksen kautta rikolliset saivat haltuunsa arvokkaita henkilötietoja, joiden avulla he tehtailivat tilauksia, ja laskut tulivat Aatulle. Identiteetti- ja petosvakuutus auttoi laskujen riitauttamisessa ja korvasi jutusta aiheutuneita rahallisia menetyksiä

Petoksiin voi nyt varautua vakuutuksella!

Koska olemme mySafetylla tutkineet identiteettivarkauksia jo vuodesta 2015, meillä on laaja näkemys siitä, millaisia identiteettivarkauksiin liittyviä rikoksia Suomessa tehdään. Identiteettivarkaus on helppo tehtailla muutamalla tiedonjyvällä, ja se voi johtaa taloudellisiin vahinkoihin sekä monen vuoden selvitystyöhön. Identiteettivarkauden seuraukset voivat olla pitkäkestoisia, selvittämistyöhön voi kulua paljon aikaa ja tähän voi myös tarvita asiantuntijan apua.

Markkinoilla on vihdoin vakuutus, joka korvaa myös petoksiin liittyvät taloudelliset menetykset. MySafetyn Identiteetti- ja petosvakuutus vastaa nykypäivän tarpeeseen saada kattava vakuutus monenkirjavien identiteetti- ja petosrikosten varalle. 

Lue lisää petoksista ja muista huijauksista

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Mikä Identiteetti- ja petosvakuutus on?

Identiteetti- ja petosvakuutus on markkinoiden kattavin vakuutus identiteettivarkauksien ja petosten riskien ennaltaehkäisyyn ja seurausten minimoimiseen. Vakuutukseen kuuluu henkilötunnuksen, maksukorttitietojen, luottotietokyselyjen ja sähköpostiosoitteiden monitorointipalvelu sekä henkilökohtainen tuki omaehtoisen luottokiellon asettamiseen ja aiheettomien laskujen ja luottojen kiistämiseen.

Vakuutus sisältää korvauksen identiteettivarkauteen liittyvistä taloudellisista menetyksistä 20 000 euroon asti ja petoksiin liittyvistä taloudellisista menetyksistä 5 000 euroon asti vakuutuskautta (12 kk) kohden ilman omavastuuta.

Lisäksi identiteetti- ja petosvakuutus sisältää törkeän huolimattomuuden lisäturvan. Korvaamme taloudellisia vahinkoja, jos pankki tai kortinmyöntäjä on evännyt korvaukset törkeän huolimattomuuden takia. Edellytyksenä kuitenkin on, että mySafety arvioi, että et ole menetelly törkeän huolimattomasti. Enimmäiskorvaus on 10 000 euroa vakuutuskautta (12 kk kohden). Identiteetti- ja petosvakuutuksen piiriin kuuluu myös oikeusturvan, jota voi käyttää vakuutustapahtumiin liittyvissä riita-asioissa Suomessa. Oikeusturvasta korvaamme välttämättömiä kohtuullisia asianajokuluja riita-asiassa sekä vastapuolen oikeudenkäyntikuluja, jos tuomioistuin määrää ne korvaamaan. Oikeusturvan enimmäiskorvausmäärä on 50 000 euroa vakuutuskautta kohti. Vakuutukseen kuuluu myös 15 tuntia oikeudellista neuvontaa.

Vakuutus kattaa kaikki samassa taloudessa asuvat.

Mitä identiteettivarkaus tarkoittaa?

Identiteettivarkaus tarkoittaa toisen ihmisen henkilötietojen, kuten nimen, osoitteen tai puhelinnumeron, oikeudetonta käyttöä. Pelkästään henkilötunnuksen joutuminen vääriin käsiin voi johtaa identiteettivarkauteen. Identiteettivarkaudesta voi koitua uhrille merkittävää haittaa, taloudellista vahinkoa, ahdistusta ja turvattomuuden tunnetta. Identiteettivarkauden seuraukset voivat olla pitkäkestoisia ja selvittämistyöhön voi kulua paljon aikaa. Selvitystyöhön voi tarvita myös asiantuntijan apua. Lue lisää identiteettivarkauksista.

Mitä petos tarkoittaa?

Petoksessa tekijä antaa uhrille yleensä virheellistä, puutteellista tai harhaanjohtavaa tietoa, ja tekijän tavoitteena on yhä useammin päästä käsiksi uhrin henkilötietoihin. Henkilötietojen avulla rikollinen voi aiheuttaa taloudellista haittaa ja ahdistusta uhrille. Erityyppisiä petoksia ja identiteettivarkauksia on vaikea erottaa toisistaan, sillä ne liittyvät tiiviisti toisiinsa. Vaikka laki määrittelee suhteellisen selkeästi identiteettivarkauden ja petoksen raamit, on todellisuus usein monimutkaisempi.

Mitä törkeän huolimattomuuden lisäturva tarkoittaa?

Korvaamme taloudellisia vahinkoja, jos pankki tai kortinmyöntäjä on evännyt korvaukset vedoten vakuutuksenottajan törkeään huolimattomuuteen. Tämä edellyttää sitä, että mySafetyn arvion mukaan vakuutuksenottaja ei ole menetellyt törkeän huolimattomasti.

Miksi Identiteetti- ja petosvakuutuksen ottaminen kannattaa?

Identiteettivarkaudet ovat maailmanlaajuisesti nopeimmin kasvava rikollisuuden muoto. Viimeisimmän IRO Researchilla teettämämme tutkimuksen (kevät 2022) mukaan yhdeksän suomalaista kymmenestä on vastaanottanut huijausviestejä tai -soittoja. Joka kymmenes suomalainen on joutunut identiteettivarkausyrityksen kohteeksi, ja joka kolmannessa tapauksessa identiteettivarkaus onnistui. Identiteettivarkaus voi tapahtua milloin ja kenelle tahansa – taustoista tai omien tietojen tarkasta varjelusta huolimatta.

Rikollinen voi myös päästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihin, kuten puhelinnumeroon, osoitteeseen ja henkilötunnukseen, myös muualla kuin netissä, kuten lukitsemattomasta postilaatikosta tai kadotetun lompakon tai puhelimen kautta. Henkilökohtaisia tietoja sisältävät asiakirjat, kuten laskut ja tiliotteet, kannattaa aina hävittää tietoturvallisesti. Avoimet roska- ja paperinkeräysastiat ovat oivallinen kultakaivos identiteettivarkaille.

Jos joudut identiteettivarkauden uhriksi, tarjoaa mySafetyn Identiteetti- ja petosvakuutus käytännön apua rahallisen korvauksen lisäksi.

Lue lisää identiteettivarkauksista täältä.

Kuinka paljon Identiteetti- ja petosvakuutus maksaa?

Identiteetti- ja petosvakuutus maksaa 12,90 euroa kuukaudessa. 

Kuinka paljon voin saada korvauksia?

Identiteetti- ja petosvakuutus korvaa identiteettivarkauteen liittyvistä taloudellisista menetyksistä 20 000 euroon asti ja petoksiin liittyvistä taloudellisista menetyksistä 5 000 euroon asti vakuutuskautta (12 kk) kohden ilman omavastuuta. Huolimattomuuden lisäturvan enimmäiskorvaus on 10 000 euroa ja oikeusturvan enimmäiskorvausmäärä on 50 000 euroa vakuutuskautta kohti.

Miten monitorointipalvelu käytännössä toimii?

Monitorointipalvelu valvoo tietojasi sekä julkisessa internet-verkossa että rikollisten suosimissa anonyymeissä, salaisissa vertaisverkoissa. Salaiset vertaisverkot tai ns. pimeät verkot ovat usein varastettujen identiteettitietojen kauppafoorumeita.

Palvelu toimii automaattisesti skannaamalla antamiasi henkilötietoja, sähköpostiosoitteita ja maksukorttitietoja suurista tietomassoista automatisoitujen robottien ja palkattujen henkilöiden avulla. Hälytystasoja on kolme: matala, keskitasoinen ja korkea.

Jos havaitsemme, että tietosi ovat vaarassa joutua vääriin käsiin, olemme sinuun välittömästi yhteydessä ja neuvomme, miten toimia. Asiakkaanamme voit myös itse kirjautua monitorointipalvelun hallintaportaaliin, josta näet suoraan, minkälaisia toimenpiteitä suosittelemme kunkin hälytyksen osalta.

Identiteetti- ja petosvakuutukseen kuuluva luottotietokyselyjen monitorointipalvelu valvoo tiedoillasi tehtyjä luottokyselyjä Asiakastiedon luottorekisteristä. Palvelu lähettää hälytyksen tekstiviestitse, jos Asiakastiedolta kysytään luottotietojasi. Mikäli luottotietokysely on aiheeton, etkä tunnista sitä, on sinulla mahdollisuus toimia ja ennaltaehkäistä näin mahdollinen identiteettivarkaus.

Miten aktivoin käyttäjätunnuksen monitorointipalveluun?

Kun olet tilannut Identiteetti- ja petosvakuutuksen, saat ohjeet monitorointipalvelun käyttöönottoon sähköpostiisi. Seuraa viestissä olevia ohjeita ja luo palveluun salasana. Sähköpostisoitteesi ja luomasi salasana toimivat palvelun käyttäjätunnuksina.  Palvelu monitoroi automaattisesti henkilötunnustasi. Lisäksi voit lisätä palveluun kaikki sähköpostiosoitteesi, joita haluat sen monitoroivan. Monitorointipalvelu toimii osoitteessa myalert.mysafety.fi

Mikäli et ole saanut monitorointipalvelun ohjeviestiä sähköpostiisi, tarkistathan roskapostikansion. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Mitä teen vahingon sattuessa?

Kun saat tiedon vahingosta, tee viipymättä rikosilmoitus poliisille ja vahinkoilmoitus mySafetylle. Rikosilmoitus tulee liittää meille tehtävään vahinkoilmoitukseen. Lisäksi vahinkoilmoitukseen tulee liittää kopiot kirjeenvaihdosta pankin, korttiyhtiön tai muun tahon kanssa koskien vahinkotapahtumaa sekä kopiot mahdollisista kuiteista ja laskuista, jotka ovat aiheutuneet vahinkotapahtumasta. 

Soita asiakaspalveluumme numeroon 09 4270 4000, niin autamme sinua identiteettivarkauden selvittämisessä. Selvitystyötä helpottavat kopio rikosilmoituksesta ja muut tarvittavat dokumentit. 

Markkinoiden kattavin vakuutus identiteettivarkauksia vastaan

Identiteetti- ja petosvakuutus korvaa myös petoksista aiheutuneet taloudelliset menetykset.

Osta Identiteetti- ja petosvakuutus nyt!