HENKILÖKOHTAINEN TUKI

MySafetyn asiantuntijat hoitavat tapaustasi. Koordinoimme työtä yhteistyökumppaneidemme kanssa ja varmistamme, että saat kaiken tarvitsemasi avun riippumatta siitä, onko kyse loukkaavan sisällön puhdistamisesta, valetilin purkamisesta, psykologisesta keskusteluavusta tai oikeudellisesta avusta ja oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta.

KESKUSTELUAPU

Lapsesi ja sinä voitte saada apua ja tukea psykologilta tai psykoterapeutilta kumppanimme kautta. Kaikki terapeutit ovat koulutettuja psykologeja, joilla on kokemusta niin aikuisten kuin lasten ja nuorten auttamisesta. Keskustelut ovat täysin anonyymeja eikä niitä koskaan tallenneta.

TILANNESELVITYS

Teemme tilanneselvityksen, jossa kartoitamme, kuinka laajalle verkossa tapahtunut kiusaaminen tai häirintä on levinnyt. Keräämme myös todisteita, joita saatat tarvita jatkossa.

LOUKKAAVAN SISÄLLÖN POISTAMINEN

Autamme loukkaavan sisällön poistamisessa ottamalla tarvittaessa yhteyttä yrityksiin, jotka omistavat loukkaavaa sisältöä sisältävät palvelimet, jotta hallinta kaapatuille tileille ja profiileille voitaisiin palauttaa.

OIKEUSTURVA

MySafetyn Nettivihavakuutus kattaa mahdolliset oikeudenkäyntikulut 100 000 euroon asti, mikä tarvittaessa mahdollistaa asian viemisen aina oikeuteen.

MAKSUTON NETTIVIHAVAKUUTUS

Yläkouluikäisille annamme Nettivihavakuutuksen veloituksetta, sillä yläkoulun aloittava nuori on haavoittuvassa iässä samalla, kun nettikiusaaminen voi kärjistyä. Yläkouluikäisen maksuton Nettivihavakuutus kattaa myös muut samassa taloudessa asuvat alaikäiset lapset. Tarjous on voimassa toistaiseksi.

Tilaa 0 €/kk

NETTIVIHAVAKUUTUS

Osta Nettivihavakuutus nyt 5,90 €/kk. Vakuutuspalvelu kattaa vakuutuksenottajan lisäksi tämän alaikäiset lapset sekä samassa taloudessa asuvat alaikäiset lapset.

Osta 5,90 €/kk

Täydellisessä maailmassa nettikiusaamista ei esiinny. Se on tavoitteemme, jonka eteen me mySafetylla teemme hartiavoimin työtä yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Lahjoitamme jokaisesta myydystä Nettivihavakuutuksesta yhden euron Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin- ja nettipalvelun tukemiseen.

BLOGIKIRJOITUS: NOLLATOLERANSSI NETTIKIUSAAMISELLE! 

"Teetimme nyt toista kertaa nettikiusaamiseen liittyvän valtakunnallisen kyselytutkimuksen. Tulokset olivat huolestuttavia. Onko netissä tapahtuvasta kiusaamisesta tulossa hyväksyttävää ihan vain sen vuoksi, että se on niin yleistä? Ja miksi suomalaiset hyväksyvät helpommin netissä tapahtuvan kiusaamisen kuin kasvokkain tapahtuvan?", kysyy mySafetyn asiakkauus- ja markkinointijohtaja Johanna Abgottspon tuoreessa blogikirjoituksessaan.

Neljän lapsen tuohtunut äiti vaatii nollatoleranssin nettikiusaamiselle niin viranomaisten, nettipalvelujen tarjoajien kuin meidän kaikkien yksityishenkilöidenkin osalta.

Lue Johannan blogikirjoitus tästä >> 

Osta Nettivihavakuutus 5,90 €/kk

Osta nyt

Lunasta maksuton Nettivihavakuutus yläkouluikäisille 0 €/kk

Tilaa

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

KENELLE NETTIVIHAVAKUUTUS SOPII?

Nettivihavakuutus sopii kaikenikäisille, niin lapsille kuin aikuisille. Vaikka nettikiusaaminen on yleisintä alle 30-vuotiaiden ikäryhmässä, jossa lähes puolet (46 % 10–17-vuotiaista ja 43 % 18–29-vuotiaista) on ollut netissä loukkaavien kommenttien kohteena, esiintyy nettikiusaamista ihan kaiken ikäisten keskuudessa. Tutkimuksen mukaan useampi kuin joka neljäs suomalainen on tullut loukatuksi verkossa.

MITÄ NETTIVIHAVAKUUTUS KORVAA?

Nettivihavakuutukseen kuuluu sekä käytännön tuki ja turva mukaan lukien psykologipalvelut että perinteinen vakuutusosio.

Jos nettikiusaaminen täyttää rikoksen merkit, asiakas ohjataan tekemään rikosilmoitus. Tämän jälkeen mySafetyn asiantuntijat kartoittavat tilannetta yhdessä asiakkaan ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tarvittaessa asiakas ohjataan mySafetyn kumppaneiden tarjoamiin psykologipalveluihin. Näiden kulut korvataan Nettivihavakuutuksesta 10 000 euroon asti.

Mikäli asiakas päättää viedä asian oikeuteen, kattaa Nettivihavakuutus oikeudenkäyntiin liittyvät kulut jopa 100 000 euroon asti.

MIKSI TARJOATTE NETTIVIHAVAKUUTUSTA VELOITUKSETTA YLÄKOULUIKÄISILLE?

Annamme Nettivihavakuutuksen kuluitta kaikille yläkouluikäisille, sillä teini-ikäinen on haavoittumaisimmillaan nettikiusaamiselle yläkouluun siirtyessään. Kunnianhimoinen tavoitteemme on yhdessä kumppaneidemme kanssa saada loppu nettikiusaamiselle. Maksuttoman vakuutuksen lisäksi lahjoitamme jokaisesta myydystä Nettivihavakuutuksesta yhden euron Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin- ja nettipalvelun tukemiseen.

KUINKA YLEISTÄ NETTIKIUSAAMINEN ON?

Nettikiusaaminen on huolestuttavan yleistä. Tutkimuksen mukaan useampi kuin joka neljäs suomalainen, eli noin 1,4 miljoonaa suomalaista, on tullut loukatuksi verkossa. Erityisesti nettikiusaamisesta kärsivät alle 30-vuotiaat. 10–17-vuotiaista 46 prosenttia ja 18–29-vuotiaista 43 prosenttia on kohdannut nettikiusaamista. Yleisin syy nettikiusaamiselle on omien mielipiteiden esittäminen.

MIKÄ ON NETTIKIUSAAMISEN JA NETTIVIHAN ERO?

Nettikiusaaminen tarkoittaa tarkoituksellista ja toistuvaa pahan mielen aiheuttamista, kuten pilkkaamista, nöyryyttämistä ja uhkailua netin kautta. Nettikiusaamista on myös se, jos toiselle aiheutuu mielipahaa verkossa tahattomasti tai vahingossa. 

Nettiviha on nettikiusaamista vakavampi ja laajempi käsite, ja se voi tarkoittaa myös toisiin ihmisiin kohdistuvaa valheellista puhetta, herjaamista, vihamielisyyttä tai väkivallan kannattamista.

MITÄ TARKOITTAA GROOMING?

Grooming on aikuisen suorittama manipulatiivinen prosessi, jossa hän luo lapseen kiintymys- ja luottamussuhteen tarkoituksenaan hyväksikäyttää lasta seksuaalisesti. Groomingissa ensimmäinen yhteydenotto tapahtuu yleensä netin keskustelupalstoilla tai verkkosivuilla. Lasta kehutaan ja lapsen kuvaa kommentoidaan. Prosessin osana voi olla ystävällisyyttä, hellyyttä ja lahjojen antamista.  Myöhemmin kuvaan voi tulla myös kiristystä. Lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin on Suomen rikoslain 20. luvun 8 b §:n mukaan rikos.

MITEN VAKUUTUKSEN PIIRIIN KUULUVA PSYKOLOGIN KESKUSTELUAPU TOIMII?

Nettikiusaamistapauksessa vakuutettu voi saada apua ja tukea psykologilta tai psykoterapeutilta kumppanimme kautta. Kaikki terapeutit ovat koulutettuja psykologeja, joilla on kokemusta niin aikuisten kuin lasten ja nuorten auttamisesta. Keskustelut ovat täysin anonyymeja eikä niitä koskaan tallenneta. Käytännössä asiantuntijamme ohjaavat vakuutetun eteenpäin tarvitsemiensa palvelujen piiriin.

ONKO VAKUUTUKSESSA OMAVASTUUOSUUS?

Ei, vakuutuksessa ei ole omavastuuta. 

MySafety

MySafety on paikallisesti palveleva ihmisen ja yrityksen turva verkon rikoksia vastaan. Tarjoamme Suomen kattavimmat vakuutuspalvelut verkossa tapahtuvien rikosten ennaltaehkäisyyn ja seurausten minimoimiseen. Palvelumme sisältää vakuutusten lisäksi myös monitorointi- ja konsultointipalvelut sekä käytännön apua ongelmien ratkaisemiseen. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingin Vallilassa ja Kuopiossa ja asiakkaitamme palvelee noin 50 asiantuntijaa. Konsernin pääkonttori on Ruotsissa, jossa yritys on toiminut vuodesta 1999. Suomessa olemme toimineet vuodesta 2008.

 

MySafety Oy on Finanssivalvonnan vakuutusedustajarekisteriin rekisteröity vakuutusasiamies. MySafety edustaa Moderna Försäkringaria, Trygg Forsikring A/S:n sivuliikettä sekä Help Förskringar Filialia, Help Forsikring AS:n sivuliikettä. Lue tarkemmat tiedot tästä.