JOKA VIIDETTÄ SUOMALAISTA ON KIUSATTU NETISSÄ
SUOMEN KATTAVIN NETTIVIHAVAKUUTUS ON NYT SAATAVILLA!
Tuoreen tutkimuksemme mukaan joka viides suomalainen on tullut loukatuksi somessa tai verkon keskustelupalstoilla. Yleisintä nettikiusaaminen on 10–29-vuotiaiden keskuudessa, joista noin kolmannes on ollut nettikiusaamisen kohteena. Lue lisää tutkimuksesta täältä.
Toimme markkinoille Suomen kattavimman* Nettivihavakuutuksen, joka auttaa kokonaisvaltaisesti nettikiusaamisen kohteeksi joutuneita. Tilaa Nettivihavakuutus 5,90 euroa/kk. Yläkouluikäisille tarjoamme Nettivihavakuutuksen täysin maksutta!
* Tilanteen 5.8.2020 mukaan MySafetyn omien vertailujen ja selvitysten pohjalta.
TilaaTäydellisessä maailmassa nettikiusaamista ei esiinny. Se on tavoitteemme, jonka eteen me mySafetylla teemme hartiavoimin työtä yhdessä kumppaneidemme kanssa.
BLOGI: HUOLI KOULUKIUSAAMISESTA KALVAA VANHEMPIA – VOIKO OMAA LASTAAN SUOJELLA KIUSAAJILTA?
”Voimattomuuden tunnetta lisää entisestään se, että kiusaaminen siirtyy silmiemme alta nettiin lasten mobiilikäytön lisääntyessä. Miten netin syövereissä tapahtuvaan kiusaamiseen voi puuttua? Mielestäni nettiturvallisuuden käsittely ja sen ottaminen mukaan varhaiskasvatuksen piiriin olisi jo nykypäivää. Lisäksi toivoisin, että kiusaamiseen puututtaisiin ennaltaehkäisevästi, ja että myös nettikiusaamista käsiteltäisiin perheissä jo siinä vaiheessa, kun koulun aloittavalle lapselle hankitaan ensimmäinen oma puhelin”, kirjoittaa mySafetyn myynti- ja asiakaspalvelujohtaja Johanna Abgottspon tuoreessa blogikirjoituksessaan.
Kuopiolaisessa Abgottsponien perheessä valmistaudutaan koulutaipaleelle tänä syksynä jo kolmatta kertaa. Koulun alku on aina yhtä jännittävää kaikille, niin lapselle kuin vanhemmille.
USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET
KENELLE NETTIVIHAVAKUUTUS SOPII?
Nettivihavakuutus sopii kaikenikäisille, niin lapsille kuin aikuisille. Vaikka nettikiusaamista tapahtuu jokseenkin enemmän 10–29-vuotiaiden ikäryhmässä, jossa joka kolmas on kohdannut nettikiusaamista, nettikiusaamista esiintyy yleisesti iästä riippumatta. Tutkimuksen mukaan joka viides suomalainen on tullut loukatuksi verkossa.
MITÄ NETTIVIHAVAKUUTUS KORVAA?
Nettivihavakuutukseen kuuluu sekä käytännön tuki ja turva mukaan lukien psykologipalvelut että perinteinen vakuutusosio.
Jos nettikiusaaminen täyttää rikoksen merkit, asiakas ohjataan tekemään rikosilmoitus. Tämän jälkeen mySafetyn asiantuntijat kartoittavat tilannetta yhdessä asiakkaan ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tarvittaessa asiakas ohjataan mySafetyn kumppaneiden tarjoamiin psykologipalveluihin ja/tai juridiseen neuvontaan. Näiden kulut korvataan Nettivihavakuutuksesta 10 000 euroon asti.
Mikäli asiakas päättää juridisen neuvonnan jälkeen viedä asian oikeuteen, kattaa Nettivihavakuutus oikeudenkäyntiin liittyvät kulut jopa 100 000 euroon asti.
MIKSI TARJOATTE NETTIVIHAVAKUUTUSTA VELOITUKSETTA YLÄKOULUIKÄISILLE?
Annamme Nettivihavakuutuksen kuluitta kaikille yläkouluikäisille, sillä teini-ikäinen on haavoittumaisimmillaan nettikiusaamiselle yläkouluun siirtyessään. Kunnianhimoinen tavoitteemme on yhdessä kumppaneidemme kanssa saada loppu nettikiusaamiselle. Maksuttoman vakuutuksen lisäksi lahjoitamme jokaisesta myydystä Nettivihavakuutuksesta yhden euron Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin- ja nettipalvelun tukemiseen.
KUINKA YLEISTÄ NETTIKIUSAAMINEN ON?
Nettikiusaaminen on huolestuttavan yleistä, sillä tutkimuksen mukaan joka viides suomalainen, eli noin miljoona suomalaista, on tullut loukatuksi verkossa. Erityisesti siitä kärsivät 10–29-vuotiaat lapset, teinit ja nuoret aikuiset. Heistä joka kolmas on kohdannut nettikiusaamista. Yleisin syy nettikiusaamiselle on omien mielipiteiden esittäminen.
MIKÄ ON NETTIKIUSAAMISEN JA NETTIVIHAN ERO?
Nettikiusaaminen tarkoittaa tarkoituksellista ja toistuvaa pahan mielen aiheuttamista, kuten pilkkaamista, nöyryyttämistä ja uhkailua netin kautta. Nettikiusaamista on myös se, jos toiselle aiheutuu mielipahaa verkossa tahattomasti tai vahingossa.
Nettiviha on nettikiusaamista vakavampi ja laajempi käsite, ja se voi tarkoittaa myös toisiin ihmisiin kohdistuvaa valheellista puhetta, herjaamista, vihamielisyyttä tai väkivallan kannattamista.
MITÄ TARKOITTAA GROOMING?
Grooming on aikuisen suorittama manipulatiivinen prosessi, jossa hän luo lapseen kiintymys- ja luottamussuhteen tarkoituksenaan hyväksikäyttää lasta seksuaalisesti. Groomingissa ensimmäinen yhteydenotto tapahtuu yleensä netin keskustelupalstoilla tai verkkosivuilla. Lasta kehutaan ja lapsen kuvaa kommentoidaan. Prosessin osana voi olla ystävällisyyttä, hellyyttä ja lahjojen antamista. Myöhemmin kuvaan voi tulla myös kiristystä. Lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin on Suomen rikoslain 20. luvun 8 b §:n mukaan rikos.
MITEN VAKUUTUKSEN PIIRIIN KUULUVA PSYKOLOGIN KESKUSTELUAPU TOIMII?
Nettikiusaamistapauksessa vakuutettu voi saada apua ja tukea psykologilta tai psykoterapeutilta kumppanimme kautta. Kaikki terapeutit ovat koulutettuja psykologeja, joilla on kokemusta niin aikuisten kuin lasten ja nuorten auttamisesta. Keskustelut ovat täysin anonyymeja eikä niitä koskaan tallenneta. Käytännössä asiantuntijamme ohjaavat vakuutetun eteenpäin tarvitsemiensa palvelujen piiriin.
ONKO VAKUUTUKSESSA OMAVASTUU-OSUUS?
Ei, vakuutuksessa ei ole omavastuuta.
MySafety
MySafety on paikallisesti palveleva ihmisen ja yrityksen turva verkon rikoksia vastaan. Tarjoamme Suomen kattavimmat vakuutuspalvelut verkossa tapahtuvien rikosten ennaltaehkäisyyn ja seurausten minimoimiseen. Palvelumme sisältää vakuutusten lisäksi myös monitorointi- ja konsultointipalvelut sekä käytännön apua ongelmien ratkaisemiseen. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingin Vallilassa ja Kuopiossa ja asiakkaitamme palvelee noin 50 asiantuntijaa. Konsernin pääkonttori on Ruotsissa, jossa yritys on toiminut vuodesta 1999. Suomessa olemme toimineet vuodesta 2008.
mySafety Oy on Finanssivalvonnan vakuutusedustajarekisteriin rekisteröity vakuutusasiamies.
mySafety edustaa Moderna Försäkringaria, Trygg Forsikring A/S:n sivuliikettä sekä Help Förskringar Filialia, Help Forsikring AS:n sivuliikettä. Lue tarkemmat tiedot tästä.