HENKILÖKOHTAINEN TUKI

MySafetyn asiantuntijat hoitavat tapaustasi. Koordinoimme työtä yhteistyökumppaneidemme kanssa ja varmistamme, että saat kaiken tarvitsemasi avun riippumatta siitä, onko kyse loukkaavan sisällön puhdistamisesta, valetilin purkamisesta, psykologisesta keskusteluavusta tai oikeudellisesta avusta ja oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta.

KESKUSTELUAPU

Lapsesi ja sinä voitte saada apua ja tukea psykologilta tai psykoterapeutilta kumppanimme kautta. Kaikki terapeutit ovat koulutettuja psykologeja, joilla on kokemusta niin aikuisten kuin lasten ja nuorten auttamisesta. Keskustelut ovat täysin anonyymeja eikä niitä koskaan tallenneta.

TILANNESELVITYS

Teemme tilanneselvityksen, jossa kartoitamme, kuinka laajalle verkossa tapahtunut kiusaaminen tai häirintä on levinnyt. Keräämme myös todisteita, joita saatat tarvita jatkossa.

LOUKKAAVAN SISÄLLÖN POISTAMINEN

Autamme loukkaavan sisällön poistamisessa ottamalla tarvittaessa yhteyttä yrityksiin, jotka omistavat loukkaavaa sisältöä sisältävät palvelimet, jotta hallinta kaapatuille tileille ja profiileille voitaisiin palauttaa.

OIKEUSTURVA

MySafetyn Nettivihavakuutus kattaa mahdolliset oikeudenkäyntikulut 100 000 euroon asti, mikä tarvittaessa mahdollistaa asian viemisen aina oikeuteen.

NETTIKIUSAAMINEN ON LISÄÄNTYNYT HÄLYTTÄVÄSTI 10–17-VUOTIAIDEN IKÄRYHMÄSSÄ Tutkimuksemme mukaan useampi kuin joka neljäs suomalainen on kokenut nettivihaa tai -kiusaamista somessa tai verkon keskustelupalstoilla. Nettikiusaaminen voi haavoittaa ja aiheuttaa pysyviä traumoja yhtä lailla kuin kasvokkain tapahtuva kiusaaminenkin.

TUTUSTU UUSIMPAAN TUTKIMUKSEEMME

Norm. 5,90 €/kk

0 €/kk

Olet tilaamassa kuukausittain laskutettavan vuosivakuutuksen, jonka kampanjahinta yhdelle vakuutuskaudelle on 0 euroa (norm. 70,80 euroa). Vakuutus jatkuu normaalihintaisena ensimmäisen vakuutuskauden (12 kk) jälkeen.

Onko sinulla kysyttävää?

Ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

mySafety Oy on Finanssivalvonnan vakuutusedustajarekisteriin rekisteröity vakuutusasiamies.
mySafety edustaa Moderna Försäkringaria, Trygg Forsikring A/S:n sivuliikettä sekä Help Förskringar Filialia, Help Forsikring AS:n sivuliikettä. Lue tarkemmat tiedot tästä.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

KENELLE NETTIVIHAVAKUUTUS SOPII?

Nettivihavakuutus sopii kaikenikäisille, niin lapsille kuin aikuisille. Vaikka nettikiusaaminen on yleisintä alle 30-vuotiaiden ikäryhmässä, jossa lähes puolet (46 % 10–17-vuotiaista ja 43 % 18–29-vuotiaista) on ollut netissä loukkaavien kommenttien kohteena, esiintyy nettikiusaamista ihan kaiken ikäisten keskuudessa. Tutkimuksen mukaan useampi kuin joka neljäs suomalainen on tullut loukatuksi verkossa.

MITÄ NETTIVIHAVAKUUTUS KORVAA?

Nettivihavakuutukseen kuuluu sekä käytännön tuki ja turva mukaan lukien psykologipalvelut että perinteinen vakuutusosio.

Jos nettikiusaaminen täyttää rikoksen merkit, asiakas ohjataan tekemään rikosilmoitus. Tämän jälkeen mySafetyn asiantuntijat kartoittavat tilannetta yhdessä asiakkaan ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tarvittaessa asiakas ohjataan mySafetyn kumppaneiden tarjoamiin psykologipalveluihin. Näiden kulut korvataan Nettivihavakuutuksesta 10 000 euroon asti.

Mikäli asiakas päättää viedä asian oikeuteen, kattaa Nettivihavakuutus oikeudenkäyntiin liittyvät kulut jopa 100 000 euroon asti.

MIKSI TARJOATTE NETTIVIHAVAKUUTUSTA VELOITUKSETTA?

Maanantai 4. lokakuuta on nettikiusaamisen vastainen päivä ja kampanjamme tavoitteena on nostaa merkityksellinen asia puheenaiheeksi mahdollisimman laajasti. Annamme siksi #STOPnettikiusaamiselle-kampanjamme ajan (4.-10.10.2021) kaikille Nettivihavakuutuksen maksutta. Tarjous koskee vain 10.10.2021 mennessä tehtyjä uusia tilauksia. 

Olemme jo syksystä 2020 lähtien antanut Nettivihavakuutuksen kuluitta kaikille yläkouluikäisille, sillä teini-ikäinen on haavoittumaisimmillaan nettikiusaamiselle yläkouluun siirtyessään. Kunnianhimoinen tavoitteemme on yhdessä kumppaneidemme kanssa saada loppu nettikiusaamiselle. Maksuttoman vakuutuksen lisäksi lahjoitamme jokaisesta myydystä Nettivihavakuutuksesta yhden euron Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin- ja nettipalvelun tukemiseen.

KUINKA YLEISTÄ NETTIKIUSAAMINEN ON?

Nettikiusaaminen on huolestuttavan yleistä. Tutkimuksen mukaan useampi kuin joka neljäs suomalainen, eli noin 1,4 miljoonaa suomalaista, on tullut loukatuksi verkossa. Erityisesti nettikiusaamisesta kärsivät alle 30-vuotiaat. 10–17-vuotiaista 46 prosenttia ja 18–29-vuotiaista 43 prosenttia on kohdannut nettikiusaamista. Yleisin syy nettikiusaamiselle on omien mielipiteiden esittäminen.

MIKÄ ON NETTIKIUSAAMISEN JA NETTIVIHAN ERO?

Nettikiusaaminen tarkoittaa tarkoituksellista ja toistuvaa pahan mielen aiheuttamista, kuten pilkkaamista, nöyryyttämistä ja uhkailua netin kautta. Nettikiusaamista on myös se, jos toiselle aiheutuu mielipahaa verkossa tahattomasti tai vahingossa. 

Nettiviha on nettikiusaamista vakavampi ja laajempi käsite, ja se voi tarkoittaa myös toisiin ihmisiin kohdistuvaa valheellista puhetta, herjaamista, vihamielisyyttä tai väkivallan kannattamista.

MITÄ TARKOITTAA GROOMING?

Grooming on aikuisen suorittama manipulatiivinen prosessi, jossa hän luo lapseen kiintymys- ja luottamussuhteen tarkoituksenaan hyväksikäyttää lasta seksuaalisesti. Groomingissa ensimmäinen yhteydenotto tapahtuu yleensä netin keskustelupalstoilla tai verkkosivuilla. Lasta kehutaan ja lapsen kuvaa kommentoidaan. Prosessin osana voi olla ystävällisyyttä, hellyyttä ja lahjojen antamista.  Myöhemmin kuvaan voi tulla myös kiristystä. Lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin on Suomen rikoslain 20. luvun 8 b §:n mukaan rikos.

MITEN VAKUUTUKSEN PIIRIIN KUULUVA PSYKOLOGIN KESKUSTELUAPU TOIMII?

Nettikiusaamistapauksessa vakuutettu voi saada apua ja tukea psykologilta tai psykoterapeutilta kumppanimme kautta. Kaikki terapeutit ovat koulutettuja psykologeja, joilla on kokemusta niin aikuisten kuin lasten ja nuorten auttamisesta. Keskustelut ovat täysin anonyymeja eikä niitä koskaan tallenneta. Käytännössä asiantuntijamme ohjaavat vakuutetun eteenpäin tarvitsemiensa palvelujen piiriin.

ONKO VAKUUTUKSESSA OMAVASTUUOSUUS?

Ei, vakuutuksessa ei ole omavastuuta. 

MITÄ TAPAHTUU MAKSUTTOMAN KAUDEN JÄLKEEN?

Nettiviha vakuutus on maksutta sinulla voimassa 12 kuukautta, jonka jälkeen se jatkuu normaalihintaisena 5,90 €/kk. Vakuutus laskutetaan kuukausittain. Voit milloin tahansa irtisanoa vakuutuksen kirjallisesti ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme