MONITOROINTI 24/7

Henkilötunnuksen, sähköpostiosoitteiden sekä luottotietojen monitorointi. Palvelu hälyttää välittömästi, jos se havaitsee tietojesi joutuneen vääriin käsiin tai tiedoillasi on tehty luottokysely.

HENKILÖKOHTAINEN APU

Asiantuntijamme auttavat sinua omaehtoisen luottokiellon asettamisessa, virheellisten tietojen oikaisemisessa ja luottotietojen palauttamisessa. Kiistämme lisäksi laskut ja luotot, jotka on otettu identiteettivarkauden yhteydessä.

VAKUUTUSKORVAUS

Identiteettivakuutus korvaa sinulle identiteettivarkauteen liittyvät taloudelliset menetykset ilman omavastuuta jopa 20 000 euroon asti vakuutuskautta (12 kk) kohden.

Vertaile sisältöjä ja hintoja

Identiteettivakuutus

9,90 €/kk

Laaja Identiteettivakuutus

12,90 €/kk

Mitä hyötyä identiteettivakuutuksesta on?

Hyvä identiteettivakuutus paitsi ennakoi, myös korvaa taloudellisia vahinkoja ja auttaa, jos varkaus osuu kohdalle.

Vakuutuksen myötä voit heittää yhden huolen nurkkaan ja antaa vakuutuksen monitoroida automaattisesti tietojasi mahdollisten väärinkäytösten varalta.

Lue lisää

ASIAKKAAMME KERTOVAT

Identiteettivaras sumutti ihastunutta Ismoa

Ismo Hyvärinen turvautui mySafetyn Identiteettivakuutukseen, kun hänen postiluukustaan alkoi tipahdella perättömiä laskuja pikavippiyrityksiltä sekä luotolla ostetuista tavaroista.

Lue lisää

Varastettu kirje paljasti tiedot identiteettivarkaille

Juhani Suomelan henkilötiedot päätyivät rikollisten käsiin epäilyn kirjevarkauden kautta ja pian hänen nimissään oli ehditty tehtailla verkkokauppaostoksia yli tuhannen euron edestä.

Lue lisää

Marin nimissä haettiin lainaa

Mari Sarlin postiluukusta tipahti kirje, jossa kerrottiin lisätietoja hänelle myönnetystä lainasta. Soittokierros paljasti, että kyse ei ollut yksittäisestä tapauksesta.

Lue lisää

IDENTITEETTIVARKAUDET OVAT MAAILMANLAAJUISESTI NOPEIMMIN KASVAVA RIKOLLISUUDEN MUOTO

Olemme mySafetylla tutkineet identiteettivarkauksia vuodesta 2015. Identiteettivarkaus on helppo tehtailla muutamalla tiedonjyvällä, ja se voi johtaa taloudellisiin vahinkoihin sekä monen vuoden selvitystyöhön. Identiteettivarkauden seuraukset voivat olla pitkäkestoisia, selvittämistyöhön voi kulua paljon aikaa ja tähän voi myös tarvita asiantuntijan apua.

Lue lisää

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Mikä Identiteettivakuutus on?

Identiteettivakuutuksemme ennaltaehkäisee identiteettivarkauksia. Vakuutukseen kuuluu henkilötunnuksen ja sähköpostiosoitteiden monitorointipalvelu sekä henkilökohtainen tuki aiheettomien laskujen ja luottojen kiistämiseen sekä luottokiellon asettamiseen.

Näiden lisäksi vakuutuksen laajaan versioon kuuluu luottotietojen monitorointi, joka monitoroi tiedoillasi tehtyjä luottokyselyitä Suomen Asiakastiedon luottorekisteristä. Palvelu hälyttää välittömästi, jos tiedoillasi on tehty luottokysely.

Mitä identiteettivarkaus tarkoittaa?

Identiteettivarkaus tarkoittaa toisen ihmisen henkilötietojen, kuten nimen, osoitteen tai puhelinnumeron, oikeudetonta käyttöä. Pelkästään henkilötunnuksen joutuminen vääriin käsiin voi johtaa identiteettivarkauteen. Identiteettivarkaudesta voi koitua uhrille merkittävää haittaa, taloudellista vahinkoa, ahdistusta ja turvattomuuden tunnetta. Identiteettivarkauden seuraukset voivat olla pitkäkestoisia ja selvittämistyöhön voi kulua paljon aikaa. Selvitystyöhön voi tarvita myös asiantuntijan apua. Lue lisää identiteettivarkauksista.

Miksi Identiteettivakuutuksen ottaminen kannattaa?

Identiteettivarkaudet ovat maailmanlaajuisesti nopeimmin kasvava rikollisuuden muoto. Identiteettivarkauden kohteeksi on tutkimuksemme mukaan joutunut jo noin 357 000 suomalaista ja heistä noin 125 000 kohdalla identiteettivarkaus myös onnistui. Identiteettivarkaus voi tapahtua milloin ja kenelle tahansa – taustoista tai omien tietojen tarkasta varjelusta huolimatta.

Rikollinen voi myös päästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi, kuten puhelinnumeroosi, osoitteeseesi ja henkilötunnukseesi, myös muualla kuin netissä, kuten lukitsemattomasta postilaatikosta, kadotetun lompakon tai puhelimen kautta. Henkilökohtaisia tietoja sisältävät asiakirjat, kuten laskut ja tiliotteet, kannattaa aina hävittää tietoturvallisesti. Avoimet roska- ja paperinkeräysastiat ovat oivallinen kultakaivos identiteettivarkaille. 

Jos joudut identiteettivarkauden uhriksi, antaa mySafetyn Identiteettivakuutus ennakoivaa suojaa sekä käytännön apua rahallisen korvauksen lisäksi. 

Lue lisää identiteettivarkauksista täältä.

Kuinka paljon Identiteettivakuutus maksaa?

Identiteettivakuutuksesta on saatavilla kaksi eri versiota: Identiteettivakuutus ja Laaja Identiteettivakuutus. Vakuutuksen laajaan versioon kuuluva monitorointipalvelu monitoroi myös asiakkaan tiedoilla tehtyjä luottokyselyitä Asiakastiedon luottorekisteristä ja hälyttää välittömästi, jos tiedoilla on tehty luottokysely. 

Identiteettivakuutus maksaa 9,90 euroa kuukaudessa ja Laaja Identiteettivakuutus maksaa 12,90 euroa kuukaudessa. 

Kuinka paljon voin saada korvauksia?

Identiteettivakuutus korvaa identiteettivarkauteen liittyvät taloudelliset menetykset ilman omavastuuta. Enimmäiskorvaus on molemmissa vakuutuksissa (Identiteettivakuutus ja Laaja Identiteettivakuutus) 20 000 euroa vakuutuskautta (12 kk) kohden.

Miten monitorointipalvelu käytännössä toimii?

Monitorointipalvelu valvoo tietojasi sekä julkisessa internet-verkossa että rikollisten suosimissa anonyymeissä, salaisissa vertaisverkoissa. Salaiset vertaisverkot tai ns. pimeät verkot ovat usein varastettujen identiteettitietojen kauppafoorumeita.

Palvelu toimii automaattisesti skannaamalla antamiasi henkilötietoja ja sähköpostiosoitteita suurista tietomassoista automatisoitujen robottien ja palkattujen henkilöiden avulla. Hälytystasoja on kolme: matala, keskitasoinen ja korkea.

Jos havaitsemme, että henkilötietosi ovat vaarassa joutua vääriin käsiin, olemme sinuun välittömästi yhteydessä ja neuvomme, miten toimia. Asiakkaanamme voit myös itse kirjautua monitorointipalvelun hallintaportaaliin, josta näet suoraan, minkälaisia toimenpiteitä suosittelemme kunkin hälytyksen osalta.

Laajaan Identiteettivakuutukseen kuuluva luottotietojen monitorointipalvelu monitoroi tiedoillasi tehtyjä luottokyselyjä Asiakastiedon luottorekisteristä. Palvelu lähettää sinulle hälytyksen tekstiviestitse, jos Asiakastiedolta kysytään luottotietojasi. Mikäli luottotietokysely on aiheeton ja et tunnista tätä, on sinulla mahdollisuus toimia ja ennaltaehkäistä näin mahdollinen identiteettivarkaus. 

Miten aktivoin monitorointipalvelun?

Kun olet tilannut Identiteettivakuutuksen, saat monitorointipalvelun aktivointilinkin ja ohjeet sähköpostiisi. Seuraa viestissä olevia ohjeita ja luo palveluun salasana. Palvelu monitoroi automaattisesti henkilötunnustasi. Lisäksi voit lisätä palveluun kaikki sähköpostiosoitteesi, joita haluat sen monitoroivan. Monitorointipalvelu toimii osoitteessa myalert.mysafety.fi ja vaatii aktivoinnin toimiakseen. Sähköpostisoitteesi ja aktivointivaiheessa luomasi salasana toimivat valvontapalvelun käyttäjätunnuksina. 

Mikäli et ole saanut monitorointipalvelun aktivointiviestiä sähköpostiisi, tarkistathan roskapostikansion. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

 

Mitä teen vahingon sattuessa?

Kun saat tiedon vahingosta, tee viipymättä rikosilmoitus poliisille ja vahinkoilmoitus mySafetylle. Rikosilmoitus tulee liittää meille tehtävään vahinkoilmoitukseen. Lisäksi vahinkoilmoitukseen tulee liittää kopiot kirjeenvaihdosta pankin, korttiyhtiön tai muun tahon kanssa koskien vahinkotapahtumaa sekä kopiot mahdollisista kuiteista ja laskuista, jotka ovat aiheutuneet vahinkotapahtumasta. 

Soita asiakaspalveluumme numeroon 09 4270 4000, niin autamme sinua identiteettivarkauden selvittämisessä. Selvitystyötä helpottavat kopio rikosilmoituksesta ja muut tarvittavat dokumentit.