MONITOROINTI 24/7

Henkilötunnuksen ja sähköpostiosoitteiden monitorointi julkisessa sekä pimeässä verkossa. Palvelu hälyttää välittömästi, jos se havaitsee tietojesi joutuneen vääriin käsiin.

HENKILÖKOHTAINEN APU

Asiantuntijamme auttavat sinua omaehtoisen luottokiellon asettamisessa, virheellisten tietojen oikaisemisessa ja luottotietojen palauttamisessa. Kiistämme lisäksi laskut ja luotot, jotka on otettu identiteettivarkauden yhteydessä.

VAHINGONKORVAUS

Identiteettivakuutus korvaa sinulle identiteettivarkauteen liittyvät taloudelliset menetykset ilman omavastuuta jopa 20 000 euroon asti vakuutuskautta (12 kk) kohden.

YLI PUOLI MILJOONAA SUOMALAISTA ON JOUTUNUT IDENTITEETTIVARKAUSYRITYKSEN KOHTEEKSI

Olemme mySafetylla tutkineet identiteettivarkauksia vuodesta 2015. Identiteettivarkaudet ja erityisesti niiden yritykset ovat lisääntyneet Suomessa ja maailmalla merkittävästi viime vuosien aikana. Identiteettivarkaus on helppo tehtailla muutamalla tiedonjyvällä, ja se voi johtaa taloudellisiin vahinkoihin sekä monen vuoden selvitystyöhön.

Lue lisää

ASIAKKAAMME KERTOVAT

Varastettu kirje paljasti tiedot identiteettivarkaille

Juhani Suomelan henkilötiedot päätyivät rikollisten käsiin epäilyn kirjevarkauden kautta ja pian hänen nimissään oli ehditty tehtailla verkkokauppaostoksia yli tuhannen euron edestä.

Lue lisää

Lauraa piinannut rikosaalto alkoi kotimurrosta

Laura Vuontela joutui kotimurron yhteydessä identiteettivarkauden uhriksi, minkä seurauksena hänen nimissään tehtiin perättömiä tilauksia eri verkkokaupoista.

Lue lisää

Marin nimissä haettiin lainaa

Mari Sarlin postiluukusta tipahti kirje, jossa kerrottiin lisätietoja hänelle myönnetystä lainasta. Soittokierros paljasti, että kyse ei ollut yksittäisestä tapauksesta.

Lue lisää

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Mikä Identiteettivakuutus on?

Identiteettivakuutuksemme ennaltaehkäisee identiteettivarkauksia. Vakuutukseen kuuluu henkilötunnuksen ja sähköpostiosoitteiden monitorointipalvelu sekä henkilökohtainen tuki aiheettomien laskujen ja luottojen kiistämiseen sekä luottokiellon asettamiseen.

Mitä identiteettivarkaus tarkoittaa?

Identiteettivarkaus tarkoittaa toisen ihmisen henkilötietojen, kuten nimen, osoitteen tai puhelinnumeron, oikeudetonta käyttöä. Pelkästään henkilötunnuksen joutuminen vääriin käsiin voi johtaa identiteettivarkauteen. Identiteettivarkaudesta voi koitua uhrille merkittävää haittaa, taloudellista vahinkoa, ahdistusta ja turvattomuuden tunnetta. Identiteettivarkauden seuraukset voivat olla pitkäkestoisia ja selvittämistyöhön voi kulua paljon aikaa. Selvitystyöhön voi tarvita myös asiantuntijan apua. Lue lisää identiteettivarkauksista.

Miksi Identiteettivakuutuksen ottaminen kannattaa?

Identiteettivarkaudet ja erityisesti niiden yritykset ovat lisääntyneet Suomessa ja maailmalla merkittävästi viime vuosina. Edellisen 12 kuukauden aikana yli puoli miljoonaa suomalaista joutui identiteettivarkausyrityksen kohteeksi ja 45 000 suomalaista identiteettivarkauden uhriksi. Identiteettivarkaus voi tapahtua milloin ja kenelle tahansa – taustoista tai omien tietojen tarkasta varjelusta huolimatta.

Kuinka paljon Identiteettivakuutus maksaa?

Identiteettivakuutuksen hinta on 9,90 euroa kuukaudessa.

Kuinka paljon voin saada korvauksia?

Identiteettivakuutus korvaa identiteettivarkauteen liittyvät taloudelliset menetykset ilman omavastuuta. Enimmäiskorvaus on 20 000 euroa vakuutuskautta (12 kk) kohden.

Miten monitorointipalvelu käytännössä toimii?

Monitorointipalvelu valvoo tietojasi sekä julkisessa internet-verkossa että rikollisten suosimissa anonyymeissä, salaisissa vertaisverkoissa. Salaiset vertaisverkot tai ns. pimeät verkot ovat usein varastettujen identiteettitietojen kauppafoorumeita.

Palvelu toimii automaattisesti skannaamalla antamiasi henkilötietoja ja sähköpostiosoitteita suurista tietomassoista automatisoitujen robottien ja palkattujen henkilöiden avulla. Hälytystasoja on kolme: matala, keskitasoinen ja korkea.

Jos havaitsemme, että henkilötietosi ovat vaarassa joutua vääriin käsiin, olemme sinuun välittömästi yhteydessä ja neuvomme, miten toimia. Asiakkaanamme voit myös itse kirjautua monitorointipalvelun hallintaportaaliin, josta näet suoraan, minkälaisia toimenpiteitä suosittelemme kunkin hälytyksen osalta.

Miten aktivoin monitorointipalvelun?

Kun olet tilannut Identiteettivakuutuksen, saat monitorointipalvelun aktivointilinkin ja ohjeet sähköpostiisi. Seuraa viestissä olevia ohjeita ja luo palveluun salasana. Palvelu monitoroi automaattisesti henkilötunnustasi. Lisäksi voit lisätä palveluun kaikki sähköpostiosoitteesi, joita haluat sen monitoroivan. Monitorointipalvelu toimii osoitteessa myalert.mysafety.fi ja vaatii aktivoinnin toimiakseen. Sähköpostisoitteesi ja aktivointivaiheessa luomasi salasana toimivat valvontapalvelun käyttäjätunnuksina. 

Mikäli et ole saanut monitorointipalvelun aktivointiviestiä sähköpostiisi, tarkistathan roskapostikansion. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

 

Mitä teen vahingon sattuessa?

Kun saat tiedon vahingosta, tee viipymättä rikosilmoitus poliisille ja vahinkoilmoitus mySafetylle. Rikosilmoitus tulee liittää meille tehtävään vahinkoilmoitukseen. Lisäksi vahinkoilmoitukseen tulee liittää kopiot kirjeenvaihdosta pankin, korttiyhtiön tai muun tahon kanssa koskien vahinkotapahtumaa sekä kopiot mahdollisista kuiteista ja laskuista, jotka ovat aiheutuneet vahinkotapahtumasta. 

Soita asiakaspalveluumme numeroon 09 4270 4000, niin autamme sinua identiteettivarkauden selvittämisessä. Selvitystyötä helpottavat kopio rikosilmoituksesta ja muut tarvittavat dokumentit.